با چک های برگشتی چه باید کرد؟

با چک های برگشتی چه باید کرد؟

البته برطبق دستور العمل جدید بانک مرکزی از این به بعد قرار است دارندگان چک های برگشتی از یک سری از خدمات شبکه بانکی محروم شوند. تا بااعمال حداکثر محرومیت ها بتوان از میزان چک های برگشتی کاست.

متاسفانه بسیاری از هم وطنان ما از قانون چک آگاهی چندانی ندارند و این امر سبب افزایش مشکلات می شود. از این رو در این گزارش می کوشیم شما را با انواع چک های برگشتی و راهکار های قانون برخورد با آنها آشنا کنیم.

اگر به شعبه ای از بانک مراجعه کردید و چکی که در اختیار دارید موجودی نداشت چک شما برگشتی است. این را همه می دانند اما چک در سه حالت دیگر هم ممکن است برگشت بخورد:


1.صدور دستور عدم پرداخت وجه چک به بانک از طرف صاحب حساب
2.تنظیمچک به صورت نادرست از قبیل عدم مطابقت امضا ، اختلافات در مندرجات چک ،قلم خوردگی و...
3.صدور چک از حساب مسدود

مدت زمانی که می توان چک را برگشت زد

برای برگشت زدن چک دو دوره زمانی 6 ماهه از طرف قانون گذار در نظر گرفته شده است. اگر از زمان صدور چک بلا محل به مدت 6 ماه به بانک مراجعه کنید و چک را برگشت بزنید این امکان وجود دارد که از صاحب حساب شکایت کیفری کنید ولی در صورتی که در این مدت اقدامی از سوی شما انجام نگیرد در 6 ماهه دوم تنها می توانید شکایت حقوقی کنید و امکان شکایت کیفری از بین می رود.

اما اگر پس از یک سال تصمیم بگیرید مبلغ چک را وصول کنید وارد یک جریان طولانی مدت اداری خواهید شد که بسیاری از دارندگان چک های برگشتی از آن حذر می کنند.



|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
نویسنده : Mohsen
تاریخ : شنبه 21 بهمن 1391
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: